Fjärde advent – julklappstips till byggnadsvårdare

18 12 2011

Julafton närmar sig – här kommer ytterligare julklappstips för byggnadsvårdare.

Stöd Unicef, SOS Barnbyar eller annan hjälporganisation

  • I Unicefs gåvoshop hittar du julklappar som vaccin, vätskeersättning och skolmaterial som ges till de som behöver. Givaren får ett digitalt eller tryckt gåvobevis.
  • Årets julklapp 2011 enligt HUI är en färdigpackad matkasse. Köp en matkasse hos Stockholms stadsmission och stöd en hemlös.

Presentkort på en byggnadsvårdskurs
Boka in eller ge bort ett presentkort på en kortare kurs i praktisk byggnadsvård. Det finns kurser i fönsterrenovering, måleri, snickeri, vård och reparation av kakelugnar, vedspisar, tak och om trädgård. Kurserna omfattar allt från några timmar kvällstid till en eller två dagar. Kursprogrammen för 2012 är i många fall ännu inte fastställda. Förslag på byggnadsvårdskurser finns Byggnadsvårdsbloggens sida med Kurser, som uppdateras vartefter jag får veta att kurserna finns.

Ge dig själv en julklapp och planera redan nu in 1-2 veckor av semestern för ett byggnadsvårdsläger. Här får du lära dig praktiskt hantverk och gör samtidigt en insats för kulturarvet. Byggnadsvårdsföreningen ordnar varje år ett antal byggnadsvårdsläger runt om i Sverige. Även hembygdsföreningar, andra föreningar och stiftelser kan ordna kortare byggnadsvårdsläger. Håll utkik i lokalpressen.

Annonser

Åtgärder

Information
%d bloggare gillar detta: