Beslut om plan för nya Slussen

13 12 2011

Trots den senaste tidens protester antog Stockholms kommunfullmäktige i går detaljplanen för nya Slussen, vilket innebär att anläggningen rivs. Efter över tre timmars debatt klubbades planen igenom med endast tre rösters övervikt, 51 mot 48. Beslutet väntas överklagas. Beräknad byggstart tidigast 2014 men överklagande kan ta upp till två och och försena byggprocessen.

DN:s Lars Epstein skriver om Slussen efter debatten i kommunfullmäktige, om demonstrationer inför mötet och kulturarbetarnas uppvaktning i sista minuten. Även YIMBY har skrivit mycket om Slussen.

Stockholm stad/Slussen beskriver huvuddragen i förslaget.

Läs mer om Slussen och Slussendebatten på Byggnadsvårdsbloggen.

Annonser

Åtgärder

Information

2 responses

30 12 2011
Christer Carlson

Tyvärr är det så… att så länge vi inte kan ta ansvar och bete oss som vuxna människor och samarbeta över ”blocken” istället för att bevaka våra egna små revir, får vi dras med ett stereotypt ”vinnarförslag” som helt förstör Stockholms identitet.
Felet är att prestigefyllda politiker, rädda tjänstemän, leverantörer, arkitekter inte orkar eller vågar samarbeta, därför man är beroende av uppdrag från STADEN.
Snacka om att tänka kortsiktigt och sälja sin själ.

Istället för att måla in oss i ett hörn borde vi kunna enas och åstadkomma något bra tillsammans.

Med arkitekt Lars Liedegrens, (2000 talets Leonardo da Vinci) geniala förslag -en grön park över trafiken på Centralbron, ges ett unikt tillfälle att uppföra 25 landskaps hus med restauranger, caféer, utställningshallar, butiker, hotel och barer för marknadsföring av hela Sverige på ett trevligt och kul sätt – utan att kommersiella krafter styr.

-Tänk att Sveriges karta placeras på bron, – närmast Centralstation ligger hus som representerar norra Sverige och närmast Slussen hus som representerar Sveriges södra landskap. (inte ett friluftsmuseum eller nytt Skansen)
Fotgängare, turister och cyklister berikas med kreativa möten och upplevelser i en levande modell i koncentrat av det svenska landskapet, från norr till söder.

-Bron blir en gigantisk turistmagnet och spännande åretruntupplevelse,
som man kan besöka helt gratis, utan att tröttna, eftersom platsen ständigt förändras av idéer, händelser och produkter från lokala talanger och företagare från Sveriges alla hörn.
På köpet får man en kassako som ständigt skapar nya intäkter och nya möjligheter när människor möts för att utveckla och starta nya projekt tillsammans.
Gott Nytt År 2012
Christer Carlson

2 01 2012
Nettan

Tack för din utförliga kommentar och gott nytt år! Vi får se hur det går med Slussen.
%d bloggare gillar detta: