Skyltsöndag och julmarknader

18 11 2010

Snart är det jul igen… En vecka före advent är det skyltsöndag i Stockholm. De stora varuhusen har då julpyntat sina skyltfönster, julbelysningen är uppsatt över gator och på torgen står stora julgranar. I helgen drar även julmarknader och julmässor i gång på allvar. Här är ett axplock:

  • Julen på Skansen, 27 november – 9 januari. Julmarknad alla helger i advent: 27 – 28 november, 4 – 5, 11 – 12 och 18 – 19 december.
  • Julmarknad på Dalarö, 27 november – 19 december med jultält på torget och ”öppet hus” i Tullhuset. Traditionell julmarknad den 4 – 5 december.

Mormors julbonad

Annonser

Åtgärder

Information

4 responses

22 11 2010
Carolina

Så himla trist att butiker inte kan vänta till nästa söndag! Mina föräldrar pratar med tindrande ögon om när de var barn på 50-talet och skyltfönster var täckta med brunt papper som revs ned 1 advent för att avslöja årets julskyltning och ALLA var på stan för att titta och trycka sina näsor mot leksaksbutikens fönster. Varför kan inte folk hia sig, det blir så mycket mer spännande då?!

23 11 2010
Nettan

Tack för din kommentar, Carolina! Jag håller med dig om att man gott skulle kunna vänta en vecka med julskyltningen. Men det är ju affärsintressena som styr, inte vi som kikar in genom skyltfönstren…

26 11 2010
Maria

Måster tipsa om Ismyra loppis, Bollnäs, Hälsingland,
Loppis med betoning på porslin och gamla möbler men även nytillverkning; smide, trådtjack och textilier. I adventshelgerna blir det julmarknad med café och julsånger. Mysigt gamalt torp med riktig julkänsla.

1 12 2010
Nettan

Tack för tipset, Maria!

(din kommentar hade fastnat i spamfiltret, därför har den inte publicerats tidigare)
%d bloggare gillar detta: