Seminarium om vårt modernistiska kulturarv

21 10 2010

Fredagen den 12 november hålls halvdagsseminariet ”Vårt modernistiska kulturarv – förnya och bevara” i Göteborg. Seminariet behandlar Gunnar Asplunds fristående, byggnadsminnesmärkta tillbyggnad av Göteborgs rådhus. Rådhuset står just nu tomt i väntan på en ny hyresgäst. Man kommer bland annat att diskutera hur man går tillväga för att bevara kulturvärdet samtidigt som man anpassar en byggnad för nya behov.

Seminariet börjar klockan 12.30 med en guidad visning av rådhustillbyggnaden. Fram till klockan 18 blir det föreläsningar både på svenska och engelska och en avslutande diskussion. Arrangerar gör Arkitekturmuseet, Göteborgs stadsmuseum och Higabgruppen.

Läs mer om seminariet och hur du anmäler dig i Arkitekturmuseets nyhetsbrev. Seminariet är kostnadsfritt, men antalet deltagare är begränsat så föranmälan krävs.

Seminariet är en del av ett större projekt kring Göteborgs rådhus som inbegriper en utställning och den nya boken Asplunds rådhus i Göteborg – Tiden, platsen, arkitekturen/Asplund’s Law Courts in Gothenburg. Utställningen i Göteborgs rådhus pågår 27 oktober-5 december 2010, den fortsätter därefter till Arkitekturmuseet i Stockholm där den visas 27 januari-27 mars 2011.

Bilden är lånad från Arkitekturmuseets webbplats.

Annonser

Åtgärder

Information
%d bloggare gillar detta: