Slussen-utställning har lördagsöppet

12 03 2010

Utställningen med planförslaget för det framtida Slussen pågår till och med den 29 mars. Imorgon, lördag den 13 mars, är det extra öppet. Annars är utställningen öppen måndag till fredag. För öppettider och ytterligare information, se Slussen på Stockholms stads webbplats. Utställningen hålls i Sjömanshemmet (Peter Myndes Backe 3) vid Slussen.

Läs mer om Slussen på Byggnadsvårdsbloggen.


Åtgärder

Information

5 responses

14 03 2010
Maire Engshagen

NEJ – NEJ -NEJ
TILL SLUSSENFÖRSLAGET!

Det får inte bli verklighet!
En 8-filig motorled tvärs genom den gamla känsliga Gamla Stan-Söder -förbindelsen där bilarna ska kunna susa med fri vacker utsikt över stan och vattenytor, över de små människorna som är hänvisade till områden UNDER trafikleden, där de som råttor ska kila till och från butikerna, med sina små behov.
Vilket förljuget, vansinnigt brutalt förslag! Ju hänsynslösare dess bättre tycks vara mottot i planförslaget.
Och så har man lyckats klämma in nya byggnadskomplex för nya lyxiga kontor och gallerior mitt i området – för att ge pengar till staden!!!
Det behövs luft och fria ytor även i en storstad.

Förslaget är en blåsning av hela tanken om att göra om och förbättra det gamla slitna Slussen. –
Skrota hela förslaget. Det har tagit tid men låt det ta tid – det är VIKTIGT att det blir bra i slutändan.
Fram med ett nytt tänkande (antagligen finns det redan bättre förslag som man sorterat bort – Gå igenom allt mycket noga en gång till. Ta hänsyn till att det ska vara ett område för människor – inte en farled för bilar. Bilarna kanske måste ner i en tunnel eller så får de ta en omväg! Biltrafiken ska väl ändå minskas på sikt i stadskärnorna.

Detta förfärliga förslag har säkert kostat massor med pengar men det är bäst att kasta alltihop i papperskorgen! Slussen, och Söder-Gamla Stan och hela Stockholm är värt bättre.
Maire Engshagen

21 03 2010
Nettan

Läs SvD Brännpunkt den 21 mars: Bilarna dominerar nya Slussen

28 03 2010
viveka hellström

Jag är söderbo sedan slutet av 1970-talet. Att bygga för en av Stockholms vackraste utsikter med höga hus längs kajen är vansinne! Gärna en upprustning av Slussen, men med hänsyn till människorna och det unika mötet med Saltsjön och inloppet till hela skärgården som ges vid Slussen!

Ompröva förslaget! Bevara Slussens öppna karaktär, och skrota förslaget med att bilarna ska ta plats i en åttafilig motorled! Vi behöver inte en ökad bilism, och inte nya motorleder som skär sönder vattenytorna!! Det måste gå att hitta vettigare trafiklösningar för denna centrala del av Stockholm!

Ompröva förslaget! Hellre höjd skatt än denna ombyggnadsplan!

Viveka Hellström

28 03 2010
Lars Butler

Nej till slussenförslaget

Senaste förslag med ”tät” kommersiell bebyggelse bebyggelse på södra sidan för att bekosta slussenbyggnationen är en vansinnig ide´för att finasiera denna. Man förstör större delen av ytorna kring vattnet som tillhör folket och huvudstaden. Detta får absolut inte ske.
Slussenförslagen har hudsakligen blivit en trafikkarusell ny skepnad för bilar.
Grundproblemet är dock transport av vatten och detta kanske måste lösas oberoendeav trafiken. Vattenmassorna kommer inte att vänta därför att våra makthavare inte kan bestämma sig.

Lasse Butler

24 05 2010
Tomas Edström

Förslag till komplettering av Slussen-förslaget.
Först vill jag säga att vad man än bygger runt Slussen så måste man ta hänsyn till öppenhet och kontakt med vatten. Stockholm är en vattenstad och är det något som människor uppskattar så är det vattenytor. Det gäller både oss som bor i staden och gästande turister.
Nu till mitt förslag.
Stockholm är en av världens vackraste städer, varför då inte bjuda på en enastående upplevelse mitt i stan.
Jag tänker mig en linbana med gondoler som kunde sträcka sig mellan Gamla stan och Södermalm. Från Mosebacke torg till Kornhamnstorg, eller kanske bort mot Skeppsbron. Nivåskillnaden är perfekt. Tänk att sakta och ljudlöst färdas i en gondol på den höjden med utsikt över hela stan och ända ut i skärgården. Det vore väl en attraktion som heter duga! Många städer runt om i världen har sådana linbanor så det kan väl inte vara särskilt komplicerat att genomföra. Dessutom är väl miljöstörningen näst intill obefintlig. Fram för en sådan linbana, säger Tomas Edström.
%d bloggare gillar detta: