Stopp för utbyggnad av Stockholms stadsbibliotek

12 10 2009

stockholms-stadsbibliotek-2003-04-14Den omdebatterade planerade utbyggnaden av Stockholms stadsbibliotek stoppas. Det skriver Stockholms kultur- och idrottsborgarråd Madeleine Sjöstedt (FP) idag på sin blogg. Anledningen är framför allt ekonomisk, ”det inte finns någon ansvarsfull finansiering av detta projekt”, skriver hon. I sitt blogginlägg skriver hon också om ett  förslag om ett bibliotek vid nya Slussen. Mer information om Stockholms bibliotek kommer när budgeten för 2010 presenteras senare i veckan.

För en knapp månad sedan sade Madeleine Sjöstedt att det viktiga för henne är att det förslag som vann arkitekttävlingen 2007 blir verklighet. ”Som politiker kan jag inte leka med skattemedel eller med alla de arkitekter som investerade tid och pengar i tävlingen”, sade hon då i en artikel i SvD. Det var samband med att ICOMOS dömde ut Stockholms stadsbiblioteksplaner. Även Europa Nostra har kritiserat planerna i en skrivelse till finansborgarrådet Sten Nordin (M), skriver DN idag.

Reaktionerna efter Sjöstedts blogginlägg har inte låtit vänta på sig. Här hittar du en del artiklar med intervjuer och kommentarer:

Läs mer om Stadsbiblioteket i tidigare inlägg på Byggnadsvårdsbloggen:

Annonser

Åtgärder

Information

4 responses

13 10 2009
Rävjägarn

Bra tycker jag som är en vän av annexen, men nog hade det varit bättre om man satsat på en ombyggnad som inte förstörd den ursprungliga skapelsen.

15 10 2009
Pelle

Hej!

inte så mycket en kommentar om just själva inlägget kanske men ville mest säga att jag har allt en hel del att läsa ifatt.. hittade precis hit och gud vad massa grejer att kolla upp, läsa och förkovra sig i.

kika gärna in på min blogg den kanske platsar som byggnadsvårdsblogg. vi har bara haft huset ett par månader så mycket byggnadsvård har inte hunnits med riktigt än, men håller för fullt på att renovera upp husets gamla uthusbyggnader som står på tomten.

Blogg.rosenhills.se

mvh
Pelle

16 10 2009
Nettan

Hej Pelle,
Tack för din kommentar och tipset om din blogg. Läste i DN idag att 1920-talshus är mest populära just nu. Lycka till med ert husprojekt!

15 11 2009
Utbyggnaden stoppas « Föreningen för byggnadskultur

[…] Läs mera >> i Byggnadsvårdsbloggen […]
%d bloggare gillar detta: