Samråd om Tobaksmonopolet 4

12 10 2009

Torsdagen den 15 oktober håller Stockholms stadsbyggnadskontor ett samrådsmöte om förslaget på ny detaljplan för Tobaksmonopolet 4 på centrala Södermalm. Fastigheten vetter mot Rosenlundsgatan och Maria Skolgata och ska byggas ut med ca 150 lägenheter och butik- och restauranglokaler i två punkthus. Idag finns där en relativt intakt kultur- och industrimiljö från 1930-talet. För att få plats planerar ägarna NCC att riva tobaksfabrikens matsalsbyggnad från 1933.

Planerna finns utställda till och med 4 november på Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, och Södermalms stadsdelsförvaltning, Medborgarplatsen 25. Läs mer och se detaljplaneförslaget hos Stadsbyggnadskontoret. Torsdagens samrådsmöte hålls i NCC:s lokaler Maria Skolgata 79A, kl. 18.

piskan_litenByggplanerna innebär att en industrimiljö av stort industrihistoriskt, arkitekturhistoriskt och miljömässigt värde (enligt Stadsmuseets inventering av industrimiljöer i Stockholm) ska rivas och en viktig del av Stockholms industrihistoria försvinner. Läs mer på kvarteret Piskans webbsida om protesterna mot byggplanerna för Tobaksmonopolet.

Bilden visar en av Tobaksmonopolets byggnader och är lånad från Kvarteret Piskan.

Annonser

Åtgärder

Information
%d bloggare gillar detta: