Årets byggnadsvårdare 2009

13 05 2009

Svenska byggnadsvårdsföreningen har utsett Peter Sörensen till Årets byggnadsvårdare 2009. Han får utmärkelsen för sitt målmedvetna arbete med att bygga upp och utveckla opinionsbloggen Operation Karlstad. Priset delas ut på lördag i samband med föreningens årsmöte/vårresa till Hjo.

SBVF_press_090513_peterhsor

Foto: Jan Thyr

Juryns motivering lyder:

Peter Sörensen har genom sitt brinnande engagemang i bevarandefrågor satt ett vasst finger på den påtagliga misshushållning med kulturarvet som ständigt sker i hans hemlän Värmland.

Hans vägran att acceptera likgiltig eller felaktig hantering av kulturhistoriskt värdefull bebyggelse har lyft fram bristerna i tillämpningen av varsamhetsparagraferna i Plan- och bygglagen. Förhållandena är inte unika för Värmland utan vanligt förekommande i flertalet av landets kommuner. Hans arbete är därför av nationell betydelse.

Peter har med stor framgång använt Internets möjligheter för att skapa opinion kring byggnadsvårdens svaga ställning i samhällsplaneringen. Genom att flitigt använda de kanaler bloggandet öppnar, har han fått en omfattande spridning av sitt budskap.

Byggnadsvårdsbloggen (och Årets byggnadsvårdare 2008) gratulerar!


Åtgärder

Information
%d bloggare gillar detta: