Bloggen i media

26 09 2008

Byggnadsvårdsbloggen finns med som länktips i två vitt skilda tidskrifter:

I det senaste numret av tidskriften Bygga nytt & renovera (aug-okt, 2008) kan man läsa om Byggnadsvårdsbloggen i en notis med rubriken Webbtips. Där står bland annat att Svenska byggnadsvårdsföreningen har utsett bloggredaktören till årets byggnadsvårdare.

Bygga nytt & renovera ges ut av redaktionen bakom Drömhem & trädgård. Tidskriften handlar mest om nybyggt och ytterst lite om renovering i byggnadsvårdsanda, snarare handlar det om totala ombyggnader. Läs om ”Funkisvillan som blev 1700-talsherrgård” och om ett gammalt sommarhus som byggts om till åretruntboende: ”Huset förvandlades till oigenkännlighet men behöll sin själ och blev åtskilliga storlekar större”.

Även i det nya numret av Byggnadskultur (nr 3, 2008) finns Byggnadsvårdsbloggen med bland länktipsen. Svenska byggnadsvårdsföreningen tipsar också om Byggnadsvårdsmagasinet och om Operation Karlstads stadsmiljöblog som bra byggnadsvårdslänkar. Det aktuella numret av Byggnadskultur har tema Rivas eller sparas? och handlar om hotade byggnader.

Efter publiceringen av ovanstående upptäckte jag att Gård & torp än en gång tipsar om Byggnadsvårdsbloggen på sitt löp, i en notis om byggnadsvård på nätet.

Tack till respektive redaktion för omnämnandet!

Annonser

Åtgärder

Information

One response

28 09 2008
jaeintbitter

Grattis till utmärkelsen.

Mvh M
%d bloggare gillar detta: