Aktuella konferenser och seminarier

22 09 2008

Att delta i konferenser och seminarier är ett bra sätt att nätverka på och under hösten är det högsäsong för konferenser. De flesta vänder sig till de som redan är yrkesverksamma inom kulturmiljövård och byggnadsvård, men ibland kan det finnas plats även för studenter och allmänhet.

Idag anordnar ICOMOS Sverige ett seminarium om stenkonservering i Stockholm, ”Om konservering av sten i utomhusmiljö – utvecklingen i Sverige under 30 år.”

För ett par veckor sedan höll Råbäcks mekaniska stenhuggeri i Kinnekulle ett seminarium om stenhuggeri som hotat hantverk. Hur bevarar vi kunskap när utövarna inte finns kvar?

Nu på fredag hålls ”K-märkt – en konferens om värdefull bebyggelse och plan- och bygglagen” i Varberg. Arrangerar gör Länsstyrelsen i Halland, Region Halland, Kulturmiljö Halland.

Den 1-2 oktober arrangeras det årliga Växjösamtalet. Tema för 2008 är stadens värden och hållbarhetens krav. Arrangörer är Sveriges arkitekter, Växjö universitet, Växjö kommunfastigheter AB och Växjö kommun,

Den 10 oktober ordnar avdelningen för kulturvård vid Högskolan på Gotland en konferens om ”Kulturegendomsrätt – vad är det?”. Konferensen inleds med en öppen föreläsning kvällen innan.

Den 16-17 oktober hålls Kunskapsdagar 2008 för fastighetsförnyelse och byggnadsvård i Stockholm. Arrangerar gör Rådet för Byggkvalitet (BQR), Företag inom byggnadsvård och restaurering (FIBOR), Statens fastighetsverk (SFV) och Svenska byggnadsvårdsföreningen.

Riksantikvarieämbetet ordnar flera seminarier och konferenser under hösten, bland annat Forum för kulturarvsforskning och Kultur och entreprenörskap i Tällberg. Se hela programmet i deras kalendarium.

Uppdaterad 080925

Annonser

Åtgärder

Information
%d bloggare gillar detta: