Uddevalla Folkets park

27 08 2008

Både den intressanta bildbloggen Rostsverige och Jan ”Övergivna platser” Jörnmark har i sommar uppmärksammat Uddevalla Folkets park. Se bilderna på respektives webbplatser och begrunda det pågående förfallet.

Så här skriver Uddevalla kommun om Folkets park:

Den ursprungliga parken känner vi inte mycket till. Såväl dansbana som omgivning var troligen av enkel karaktär. En andra dansbana, polketten, invigdes 1929 och Jazzen 1930. Den pampiga Terrassen byggdes 1930 och var det första bemödandet om den yttre miljön. Terrassen, utformad av stadsträdgårdsmästare Axel Hansen, är egentligen två mäktiga terrasser i huggen bohusgranit med planterade körsbärsträd.

1981 övertog kommunen ansvaret för Folkets park genom ett arrende, och påbörjade genast en upprustning av området. Man lät stensätta många öppna ytor, man arrangerade den japaniserade slänten innanför entrén, man planterade träd, buskar och blommor i mängd.

Texten kommer från kommunens webbplats, där finns även bilder av parken.

Bilden visar entrén till Folkets park och finns på Uddevalla kommuns webbplats. Fotograf okänd.

Annonser

Åtgärder

Information

One response

30 08 2008
Peter Sörensen

Mönstret känns tyvärr igen. Kommunpolitikerna och tjänstemännen förefaller aldrig röra sig ute i samhället och se vad som pågår. De sitter på sina kontorsstolar och skriver vackra ord på papper och hoppas att ingen ska se att de inget gör. På Karlstad Kommuns webb har det i åratal skrivits vackra ord om dt stora kulturhistoriska värdet i de gamla excercisfälten på Trossnäs. Ingen verkar ha noterat att ingenting idag återstår av det gamla övningsfältet. Alla byggnader är rivna eller flyttade, utom en, som är i gravt förfall. Får och kor betar de gamla fälten, som idag är helt igenvuxa av träd och sly. Tillsyn, underhåll och uppföljning verkar tyvärr vara obekanta begrepp. Men, ingen bryr sig. Tyvärr.
%d bloggare gillar detta: