Dags för Qvarnarpsdagen

13 06 2008

På söndag är det dags för Qvarnarpsdagen med byggnadsvård för stora och små. Hantverkare visar snickeri/handhyvling, fönsterhantverk, smide, målning, rödfärgskokning, murning, gärdsgårdsbygge, timring, odling, slåtter och trädgård. Det blir även försäljning och rådgivning. Plats: Kvarnarps gård, Eksjö.

Arrangerar gör Byggnadsvård Qvarnarp som nyligen har fått Eksjö kommuns byggnadsvårdspris 2008.

Byggnadsvård Qvarnarp är ett nätverk för småföretagare verksamma inom byggnadsvård i Jönköpings län och till viss del även grannlänen. Nätverket drivs ideellt utan finansiellt stöd från kommun eller länsstyrelse.

De arbetar för att bevara och vårda vårt bebyggelsearv bland annat genom ett omfattande kurs- och föreläsningsprogram med helgkurser för allmänheten och vidareutbildning för hantverkare.

Byggnadsvård Qvarnarp vill väcka allmänhetens intresse för vården av vår bebyggelse, med alternativa och bättre metoder än vad den vanliga byggbranschen företräder.

Antalet medlemmar i nätverket är idag 15 småföretagare: hantverkare, antikvarier och arkitekt. Många av dem har ett förflutet i projektet Byggnadsvård Qvarnarp, som drevs av Eksjö kommun med ekonomiskt stöd från EU, länsstyrelsen och Nässjö kommun.

Annonser

Åtgärder

Information
%d bloggare gillar detta: