Nu rivs hotell Opera i Göteborg

24 03 2007

Delar av hotell Opera, tidigare Kung Karl från 1896, på Nils Ericsonsgatan 23 i centrala Göteborg har rivits för att ge plats för ett nybyggt hotell. Den 16 mars påbörjades rivningen av den del som vetter åt Nils Ericssonsgatan. I och med rivningen försvinner en välbevarad fasad som var den sista biten av gamla Östra Nordstan, så som den såg ut före de stora rivningarna på 1970-talet.

Misstag i detaljplanen för området gjorde att hotellet saknade skydd och kommunen mer eller mindre tvingades godkänna rivning och nybygge, trots att man först vägrade bevilja rivningslov.

Göteborgsposten har skrivit ett par artiklar om hotellets öde och där finns även ett sevärt bildspel.

Annonser

Åtgärder

Information

3 responses

23 08 2009
Tommy Malmgren Bläsing

Skandal att man lät riva den sista stump som fanns kvar av gamla Nordstan,
De är ju bevisat att Sverige är ett märkligt land på många sätt, Minns mkt väl den tyska dokumentären om Sverige som gick på 80 talet på Svt DIE DUMMEN SCHWEDEN den handlar just om Byråkratin, samt alla stolligheter som företagits i lagens namn.

Som jag brukar sjäga själv, att Sverige är de ENDA land i Världen som inte varit med om ett krig innom överskådlig tid men som ändå Lyckat FÖRSTÖRA mer HUS och Byggnader på lagligt sätt än vad som försvann under andra Världskriget, Ute i Europa är man stolt över att kunna visa upp sina vackra gamla städer , men i Sverige så REV man allt och såg bara Problem med densamma, Istället byggde vi sossarnas högborg PARKERINGSHUS/ DOMUSVARUHUS med platta tak som bidrog till vattekskador etc

alla dessa stolliga arkitekter är de minsann INGEN som vet va de heter idag då de skäms för att ge sig till känna SKANDAL!!! de är vad de är!

Samma sak då man rev ett av sveriges vackraste byggnader GRAND HOTEL HAGLUND 1972 som låg bredvid Palace Huset

man skakar på skallen åt gårdagens politiker.

VE&FASA över alla idioter som styrt detta land och dess komuner som gav tillstånd till detta, Sen Brann de rejält på de gamla 60-70 talen i Göteborg då man ej fick tillstånd att riva husen så sattes de i brand på så vis fanns ingen annan råd än att riva dem, är detta inte skamligt om något?

Hälsningar fr Tommy Malmgren Bläsing Göteborg mer känd som RIKET-TOMMY från svt Drama serie 2005-2006 Riket -Stormaktstiden

23 08 2009
Tommy Malmgren Bläsing

PS i all ilska så kom stavfels/tryckfelsNisse och ställde till med en del stavfel men jag antar NI kan förstå innebörden i texten ändå 🙂 Trevlig sommar ändå..trots min ilska över politikerna som tillät att riva de enda sista Hotel kung Carl

6 10 2009
Anders Palm, Lund

Den där dokumentären du nämner har jag hört talas om. Jag skulle vilja se den. Die Dumme Schweden är ett begrepp i mina bekantskapskretsar. Begreppet är ofta svårt att värja sig mot.




%d bloggare gillar detta: